Microbit og Processing

Microbit

fordi denne teknologien ser ut til å bli tatt stadig mer i bruk i skolen også her i landet. Det er en enkel teknologi som lar seg bygge ut og koples opp på forskjellige måter. Det er enkelt å komme i gang med. Basisprogrammeringen er enkel med blokkspråk eller JavaScript.

Du trenger ikke laste ned noe utviklingsverktøy. Du kan gjøre det meste på Microbits egen hjemmeside: makecode.microbit.org. Her finner du en masse eksempler og hjelp. Du kan også laste ned microbit editor, MakeCode, fra MicroSoft shop (gratis).

Processing

fordi det er et veletablert verktøy for visualisering av data og fordi det er et generelt programmeingsverktøy. Processing må installeres. Last det ned fra processing.org (gratis). Processing lar deg programmere i Java, JavaScript og Python. Utgangspunktet mitt er Java.

Processing bruker begrepet "sketch" eller skisse for å omtale enkeltprogrammer. (Det er nok mulig at jeg blander begrepene program og sketch eller skisse i beskrivelsen)

Temaer

Jeg har ambisjoner om å presentere noen temaer ved hjelp av eksempler. De tre første har en progresjon. Nr 2 er basert på nr1 og nr 3 er basert på nr 2 (kun Prosessing-skissen er annerledes).

  1. Hvordan kople en Microbit til en PC slik at den kan snakke til en Processing skisse, eller om du vil: hvordan lese en Microbit i Processing Se basic
  2. Hvordan kople flere Microbits sammen ved hjelp av radio. Se radio
  3. Et eksemple på sosialgeometri ( hva det nå måtte være) Se lab1

Det kommer mer...

Fordi

jeg vil se på mulighetene for utforske effektene av samarbeid i direkte, interaktiv problemløsning. F.eks. er jeg litt besnæret av å utvikle begrepet "sosialgeometri". Mer om dette kommer etterhvert.

Tilbakmeldinger

Som du forstår er ikke dette noen formidling av ferdige gjennomtenkte løsninger. Det er vel mer å regne som høyttenking. Jeg er veldig mottagelig for kritikk, forbedringer og forslag. Jeg er ikke noen dreven Microbitbruker så jeg trenger gode råd. Du kan sende meg en mail [ på denne adressen ] .